Zweedse sfeer vakantie

Vakantie Dwingelderveld

Wat heeft  Drenthe u te bieden.

Deze provincie is bij uitstek een fiets- en wandelprovincie, met schilderachtige dorpjes en nog ongerepte natuur. Hier kunt u via het knooppunten systeem zelf uw route samenstellen. Of als u geïnteresseerd bent in cultuur: Drenthe heeft een rijke geschiedenis. Zoals de hunebedden en grafheuvels in Borger of de vele musea het Drents Museum, openlucht museumdorp Orvelte en Ellert en Brammert. Drenthe heeft drie nationale parken: het Nationaal Park Drentsche Aa, Nationaal park Drents- Friese Wold en Nationaal Park Dwingelderveld. Hier kunt u prachtige fietstochten of lange wandelingen maken en de enorme rust en stilte ervaren. Er zijn ook vele brinkdorpen zoals Dwingeloo, Zuidlaren, Orvelte en Eext met fraaie boerderijen. Dit zijn leuke stopplekjes om een terrasje te pakken. Drenthe staat bekend om zijn schapen die op de heidevelden grazen. Deze schaapskuddes in hun schaapskooi kunt u bezoeken, zoals in Exloo of Balloërveld.

Radio sterrenwacht bij Westerbork en het herinneringscentrum Kamp Westerbork is ook een bezoek waard. Hier ontmoeten geschiedenis, natuur en wetenschap elkaar. Voor een dagje pretpark of dierenpark kunt u Duinen Zathe, Speelstad Oranje en verkeerspark Assen, Wildlands Adventure Zoo Emmen en vlindertuin in Havelte bezoeken

Houdt u van een dagje varen dan ligt op ongeveer 32 km vanaf Beilen Giethoorn. Hier kan je met een fluisterboot rondvaren door het dorp en het Nationaal park Weerribben Wieden.